CS 1.6 Szczecin - 54.38.133.126:27015

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2010-12-08 18:14:14

Golibroda
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 246

Drogi pamiętniczku...

Siemanko

     Od kiedy zainstalowałęm CS'a na laptopie same problemy się jawią.
zacznijmy od tego, że ping i lagi są interesujące img/smilies/wink od 60 do 500. Pomimo
iż testowałem na 2 rodzajach internetu pozostaje ten sam, a więc problem
dotyczy komputera.

     Zamuła nie pozwala grać na przyzwoitym poziomie i nawet przy nowym
PC (które jest 3x lepsze od starego) to dalej chodzi jak stary komp. Nie
wyświetla informacji na dole i nie widzę ważnych informacji, testu czy jaki
jest timeleft itp. Pozostałe elementy HUD'u działają bez zarzutu.

     Ostatnio mapka ściągała mi się 10 minut co nigdy się nie zdarzało.
Odrzucam jednakże ten problem gdyż zapewne jest to problem serwera.
No i w końcu przy próbie connectu po zmianie mapki coś takiego:

UILD 4383 SERVER (0 CRC)
Server # 7
Serverinfo packet received.
Clearing memory
Remote host:  Cs 1.6 Szczecin [ffa]          [FD]       . @ gamepix.pl
Your map [maps/de_office_rats.bsp] differs from the server's.
Last 32 messages parsed.
49482 8331 svc_newusermsg
49482 8350 svc_newusermsg
49482 8369 svc_newusermsg
49482 8388 svc_newusermsg
49482 8407 svc_newusermsg
49482 8426 svc_newusermsg
49482 8445 svc_stufftext
49482 8482 svc_updateuserinfo
49482 8632 svc_updateuserinfo
49482 8792 svc_updateuserinfo
49482 8951 svc_updateuserinfo
49482 9112 svc_updateuserinfo
49482 9278 svc_updateuserinfo
49482 9433 svc_updateuserinfo
49482 9596 svc_updateuserinfo
49482 9753 svc_updateuserinfo
49482 9919 svc_updateuserinfo
49482 10069 svc_updateuserinfo
49482 10243 svc_updateuserinfo
49482 10404 svc_updateuserinfo
49482 10558 svc_updateuserinfo
49602 0000 svc_resourcerequest
49602 0009 svc_resourcelocation
49602 0047 svc_resourcelist
50090 0000 svc_stufftext
50090 0029 svc_stufftext
50158 0000 svc_print
50158 0041 svc_serverinfo
50590 0000 svc_stufftext
50590 0029 svc_stufftext
50658 0000 svc_print
BAD:  794:svc_bad
Wrote erroneous message

         Pomóżcie plis a odwdzięczę się w naturze (wiem, że na to czekacie)

Offline

 

#2 2010-12-08 18:41:54

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Drogi pamiętniczku...

winda czy linuch ?


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#3 2010-12-08 19:55:30

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Drogi pamiętniczku...

svc_bad się nie przejmuj - często się zdarza, po prostu sporo błędów się nagromadzi i musi je "wypluć" z tego co pamiętam.

Odnośnie mapki - może połączyłeś się 2 razy? (tj. najpierw ładowanie, kliknąłeś anuluj i znowu połącz) czasem powoduje to że ściąga się normalnie z serwera a nie z tego serweraFD. Ewentualnie mapka mogła nie być wrzucona na serwer FD img/smilies/wink

Offline

 

#4 2010-12-08 20:57:49

Golibroda
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 246

Re: Drogi pamiętniczku...

Problem w tym, że specjalnie dla CS'a przeinstalowywałem Windowsa.

Na innym serwerze troche lepiej (bo mniej pluginów), ale i tak beznadzieja.
Przed chwilą ping miałem po 200 i na dużych przestrzeniach spowalniało do
20 fps. Tego lapka stać na o wiele więcej. Mapką się nie przejmujcie, chociaż
znowu pojawił się ten błąd.

Coś co mnie denerwuje to: say nie wyświetlany na ekranie, a w konsoli baaardzo wolno dochodzi wiadomość.

Offline

 

#5 2010-12-08 21:50:36

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Drogi pamiętniczku...

Na ten tekst to wpisz w konsoli hud_saytext 1 (czy jakoś tak - na chwilę obecną nie mam jak skorzystać z google - tak więc od wołaj się do niej sam, jeśli nie będzie działać)

Offline

 

#6 2010-12-08 22:18:24

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Drogi pamiętniczku...

Goli, masz dostęp do steama ?


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#7 2010-12-08 22:33:53

Stalin[ZSRR]
комуч
Skąd: Nowogard
Zarejestrowany: 2007-09-19
Posty: 2433
broń: nóż
mapa: de_office_rats

Re: Drogi pamiętniczku...

jeśli to NS to przyczyną jest brak/skopany patch, u mnie działo się podobnie (CS niespatchowany)

Offline

 

#8 2010-12-23 20:59:24

Golibroda
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 246

Re: Drogi pamiętniczku...

Odświeżam

Ratujcie bo już jestem bo już zaczynam się denerwować.

Nowy komputer a FPS (50-60) i pingi (60-250) jak ze starego. Podmieniłem patch i zmniejszyłem detale,
ale to wciąż za mało.

Czy kupno Steama mogłoby coś dać?

Offline

 

#9 2010-12-23 21:09:40

MzKzMzUzE
Zarejestrowany: 2008-07-06
Posty: 2358
Serwis

Re: Drogi pamiętniczku...

Kup i sprawdź img/smilies/smile


https://i.imgur.com/BYvqk5j.png

Offline

 

#10 2010-12-24 09:46:29

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Drogi pamiętniczku...

Zaraz się na mnie nonsteamy rzucą, ale zawsze miałem lepsze pingi i fps na steamie, a nie non. Nawet na starym kompie, gdzie ze wszystkimi grami były problemy...


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#11 2010-12-24 13:44:47

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Drogi pamiętniczku...

instalacja steama moze pomoc z podlaczeniem sie do serwera (ale nie masz pewnosci)

Jednak nie wydaje mi sie, aby byl wydajniejszy niz NS ktory Ci sie tnie - przeciez to ten sam CS i ten sam silnik img/smilies/smile - jeden scrackowany - drugi nie img/smilies/lol

Offline

 

#12 2010-12-24 15:00:21

Stalin[ZSRR]
комуч
Skąd: Nowogard
Zarejestrowany: 2007-09-19
Posty: 2433
broń: nóż
mapa: de_office_rats

Re: Drogi pamiętniczku...

Przedstaw nam swoją kartę graficzną, grasz w inne gry? jak tam ma się sprawa?
Zaglądałeś w opcję karty?
3 razy lepszy komp czyli karta chyba nie jest zintegrowana http://img843.imageshack.us/img843/5319/chytrye?

Offline

 

#13 2010-12-24 17:09:27

Golibroda
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 246

Re: Drogi pamiętniczku...

Dobrze działały Heroes V (ale tylko z dodatkiem), Warhammer 40k, D2, UT2004 i gry w 2D

Ostatnio wgrałem Dark Star One (które mimo poczwórnie spełnionych wymagań się zacinał)
Dark Messiah OF M&M też nie działał jak należy.


2 zintegrowane karty Mobile Intel 945 Express Chipset Family.

Offline

 

#14 2010-12-24 21:28:01

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Drogi pamiętniczku...

Z taką kartą zapomnij o graniu...


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#15 2010-12-24 22:48:50

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Drogi pamiętniczku...

ta karta akurat jest porownywalna z GF 5200 a to wystarczy do CSa w zupelnosci (sam fakt gry  w UT 2004 swiadczy o tym, ze do CSa wystarczy)

Poprostu czeka Cie kombinacja ze sterownikami (zmien) lub zmien tryb graficzny w CSie OGL <> D3D

Offline

 

#16 2010-12-26 10:16:04

[BRO] noorth
Użytkownik
Skąd: Zewsząd
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 1751

Re: Drogi pamiętniczku...

Ja na lapie, mam taką kartę img/smilies/smile Więcej nie wyciągnie img/smilies/big_smile

Ewentualnie może wyłączyć synchro w ustawieniach sterownika i zmienić ładowanie sterownika do niskiego poziomu pamięci... Ale takie ustawienia są dostępne w sterowniku na win xp, w win 7 nie ma takich bajerów i dlatego na lapie nadal mam win xp img/smilies/smile


http://img43.imageshack.us/img43/144/20101227104845.png


http://cs16szczecin.pl/rozne/scout.png

[BRO] like BROthers

Offline

 

#17 2010-12-26 11:48:53

MnK
Użytkownik
Skąd: Lokacja
Zarejestrowany: 2009-10-18
Posty: 62
Serwis

Re: Drogi pamiętniczku...

To pewnie wina NS , sciagnij nowego albo kup steam ktory jest nie zawodny xD

Mz brzydalu jak tam swieta ?img/smilies/big_smile

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo