CS 1.6 Szczecin - 54.38.133.126:27015

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2008-05-28 20:14:56

bi$$er
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 2715
Serwis

Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Znalazłem artykuł o zwiększeniu przepustowości złącza w Windows XP.

Windows XP rezerwuje do swoich celów 20 % łącza internetowego, głównie dla wysyłania raportów itp.

Myślę że ten sposób przyda się graczom którzy mają słabe łącze, lub chcą postawić serwer do Cs-a poprzez Hlds.


A więc do roboty: Klikamy Start >> Uruchom. Wpisujemy gpedit.msc. Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS.
I tam klikamy na „Ogranicz rezerwowaną przepustowość”.
Następnie w zakładce „Ustawienia” dajemy na „Włączone” i na dole ustawiamy limit przepustowości. Domyślenie będzie ustawione na 20%, a my zmieniamy na 0.

Artykuł pochodzi ze strony http://www.wd-team.info

http://img156.imageshack.us/img156/5661/harm1tg1.th.jpg


http://ub.gosu-wot.com/ub/eu/1/3/bisser.png

Offline

 

#2 2008-05-28 23:26:18

Cz@rny
Użytkownik
Skąd: masz moje wino ?
Zarejestrowany: 2008-03-18
Posty: 451

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Standardowo miałem "nie skonfigurowano"
Dało wam to coś ?


Życie to pasmo wyborów, których dokonujemy na własną odpowiedzialność wiedząc z góry o konsekwencjach naszych czynów

Offline

 

#3 2008-05-29 10:12:12

Sten
Użytkownik
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2007-03-20
Posty: 493

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Stare to ale teraz jest pod ręką img/smilies/smile


http://www.speedtest.net/result/460370626.png

Offline

 

#4 2008-05-29 13:40:20

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Miałem to dać ale myślę znowu będzie że to jest forum o CSie a nie o komputerach itp. ustawiałem to jakiś miesiąc temu. Nie którzy nie odczują skutków gdyż zależy to od karty sieciowej, ja odczułem lekką zmianę. Ale ja to ja ;]

Offline

 

#5 2008-05-30 23:44:09

[BRO] noorth
Użytkownik
Skąd: Zewsząd
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 1751

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

ciekawe ciekawe... nie wiedzialem o tym, ale nie jestem przeciez MCP img/smilies/tongue (Microsoft Certified Professional)


http://cs16szczecin.pl/rozne/scout.png

[BRO] like BROthers

Offline

 

#6 2008-05-31 23:59:21

bi$$er
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 2715
Serwis

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Bo się obracasz w świecie linuxa.img/smilies/tongue


http://ub.gosu-wot.com/ub/eu/1/3/bisser.png

Offline

 

#7 2008-11-03 20:10:25

sodek
Użytkownik
Skąd: Siedlce
Zarejestrowany: 2007-12-15
Posty: 537
broń: noktowizor
mapa: de_dust25

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

a ja mam problem. I to juz na samym poczatku \: nie chce mi wyszukac tego gpedit.msc img/smilies/hmm


http://i.imgur.com/Ba18di3.jpg

Offline

 

#8 2008-11-03 22:18:58

elmer
Użytkownik
Skąd: z Bajki
Zarejestrowany: 2007-03-17
Posty: 871

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

a gdzie tego szukales bo nie sadze bys wszwedl tam gdzie trzeba


img/smilies/smile

Offline

 

#9 2008-11-03 22:20:49

[BRO] noorth
Użytkownik
Skąd: Zewsząd
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 1751

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

/media/ceedisk/windows/system32/gpedit.msc a na windowsowe c:\windows\system32\gpedit.msc img/smilies/wink


http://cs16szczecin.pl/rozne/scout.png

[BRO] like BROthers

Offline

 

#10 2008-11-08 01:32:55

sodek
Użytkownik
Skąd: Siedlce
Zarejestrowany: 2007-12-15
Posty: 537
broń: noktowizor
mapa: de_dust25

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

img/smilies/hmm albo jestem tępy albo tego poprostu nie mam img/smilies/hmm Ale raczej tego nie mam bo szukalem no i .. no niemam . Szukalem recznie, tymi wyszukaj i uruchom no i nic . Ukryty tez nie jest


http://i.imgur.com/Ba18di3.jpg

Offline

 

#11 2008-11-08 05:28:25

elmer
Użytkownik
Skąd: z Bajki
Zarejestrowany: 2007-03-17
Posty: 871

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

nie wciskaj "wyszukaj" tylko w "start" znajdującym się w lewym dolnym rogu jak klikniesz wyświetli ci litę .Na dole listy masz "uruchom" klikasz na to i dalej lecisz według wyżej wymienionego opisu i bez jaj ale każdy windows xp to ma


img/smilies/smile

Offline

 

#12 2008-11-08 09:37:29

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Nie wiem czy ci to pomoże ale masz tutaj ten program z dll'elem :]

---> CLICK <---

Wrzuć to wtedy do folderu co podał noorth c:\windows\system32\

Offline

 

#13 2008-11-08 15:32:07

bi$$er
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 2715
Serwis

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Prox nie wiem czy zauważyłeś ale tu chodzi o zmianę ustawień parametrów łącza internetowego.

Standartowo jest nie skonfigurowane czyli rezerwuje 20 % łącza dla windowsa.

Dla mniej kumatych aby wejść do tych ustawień, trzeba kliknąć na przycisk "start", następnie kliknąć na "uruchom" a potem wpisać polecenie "gpedit.msc" i tam szukać dalej zgodnie z tym co napisałem na początku tematu.


http://ub.gosu-wot.com/ub/eu/1/3/bisser.png

Offline

 

#14 2008-11-08 18:15:15

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

No tak ale napisał że mu nie wyszukuje tego programu więc myślałem że wystarczą mu te 2 pliki...

W każdym bądź razie chciałem pomóc.

Ostatnio edytowany przez Proximus PL (2008-11-08 18:15:37)

Offline

 

#15 2008-11-08 19:15:04

elmer
Użytkownik
Skąd: z Bajki
Zarejestrowany: 2007-03-17
Posty: 871

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

proxi zastanów się trochę!! jak mu może wyszukać to skoro jest to ukryte pod systemem a nie w pliku a wyszukiwarka znajduje tylko pliki foldery itp


img/smilies/smile

Offline

 

#16 2009-01-30 20:10:52

kamyk z podwawelskiego
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008-06-09
Posty: 1014

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

tak odswiezajac temat poniewaz mam taki maly problem na samym poczatku jak wpisuje gpedit.msc to mi wyskakuje ze nie moze odnalezc takiego pliku
a no i wlasnie czy to w ogole cos daje? probowal juz ktos tego i czy mu to cos polepszylo?

Ostatnio edytowany przez kamyk z podwawelskiego (2009-01-30 20:13:58)

Offline

 

#17 2009-01-30 22:06:30

sodek
Użytkownik
Skąd: Siedlce
Zarejestrowany: 2007-12-15
Posty: 537
broń: noktowizor
mapa: de_dust25

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Kamyk miałem tak samo ale wiesz oni wiedzą lepiej img/smilies/smile


http://i.imgur.com/Ba18di3.jpg

Offline

 

#18 2009-03-07 15:58:48

BaF
Użytkownik
Skąd: Z Ulicy
Zarejestrowany: 2009-03-06
Posty: 17

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Ciekawe ;] Ja mam zupełnie inny problem od was xD Chodzi o to ,żę jesg wchodzę w szablony administracyjne tam nie ma grupy sieć img/smilies/hmm Jest tylko Składniki systemu widows img/smilies/sad
Ktoś wie co się z tym podziało?? xD


____________BaF... Czemu BaF ? O to jest pytanie ! ;]

____Myślę , więc "chyba" jestem ! Jestem , więc "chyba" myślę !

Offline

 

#19 2009-04-12 00:28:46

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Zwiększenie przepustowości łącza w Windows XP.

Odkopuje, ale postanowilam pomoc tym, co maja problem, ze nie maja klucza "Siec"

Jak dodac klucz "Siec" oraz inne aby moc wylaczyc ograniczenie przepustowosci

1. Uruchamiamy gpedit.msc
2. Po lewej klikamy na "konfiguracja komputera" i nastepnie po prawej wchodzimy w "szablony administracyjne"
3. Jesli nie mamy teraz po prawej wymaganego klucza "Siec" robimy:
4. Klikamy prawym na "Szablony administracyjne" (po prawej stronie) i wybieramy "Dodaj/usun szablony"
5. W oknie ktore wyskoczylo dajemy "Dodaj", wybieramy plik system.adm, nastepnie otworz i okienko z wyborem pliku znika i dajemy zamknij
6. Klucz "Siec" wlasnie sie pojawil w "Szablonach administracyjnych" i wracamy do pierwszego postu tego TOPICa i korzystamy z poradnika img/smilies/smileimg/smilies/smileimg/smilies/smile

Pozdro i mam nadzieje, ze pomoglam img/smilies/smile

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo