CS 1.6 Szczecin - 54.38.133.126:27015

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2011-01-25 14:07:27

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

FPS...

Mam problem z fps. Zawsze miałem 100, teraz mam 60. Reinstalowałem system i instalowałem na nowo wszystkie sterowniki.
Może to również przez to, że wcześniej grałem wszystkie gry z OrangeBoxa ?img/smilies/big_smile
Moje ustawienia:
http://i54.tinypic.com/25ew5dg.jpg
http://i52.tinypic.com/b90ua.jpg
http://i52.tinypic.com/2d1trpi.jpg
http://i52.tinypic.com/ra43o5.jpg
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi to zmienić img/smilies/smile.

Ostatnio edytowany przez bytomiok (2011-01-25 14:08:29)


cs16szczecin.pl

Offline

 

#2 2011-01-25 14:15:22

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: FPS...

Sprawdź na D3D to raz. A dwa dlaczego grasz na 16bit ?


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#3 2011-01-25 14:36:30

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Masakra zapomniałem o zmianie OpenGl->D3D img/smilies/lol dzięki .

siewcu napisał(a):

A dwa dlaczego grasz na 16bit ?

Dlaczego o to pytasz?  img/smilies/smile Jakoś tak z przyzwyczajenia gram w w cs'a na 16bit.

edit: na d3d nie działa mi 32bit. W Menu mam wszystko ok 100fps , ale podczas gry spada do 30:(
edit2: nie pomógł reinstal csa ani sterów img/smilies/sad dalej to samo podczas gry fps spada do 30;(

Ostatnio edytowany przez bytomiok (2011-01-25 15:49:17)


cs16szczecin.pl

Offline

 

#4 2011-01-25 16:30:39

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: FPS...

ustaw na OGL, wlacz synchro pionowa i uzyj programu "ReForce" do wymuszenia wart. odswiezania na wybrana przez siebie wartosc

Wtedy w D3D i OGL przy danej rozdzialce bedziesz mial Hz tyle ile chcesz a w polaczeniu z synchro - odpowiednia wartosc FPS

Zrozumiales ? Bo ja nie img/smilies/smile

Offline

 

#5 2011-01-25 16:31:41

Aj Em Iron MenXD
Użytkownik
Skąd: Tam gdzie zawsze...
Zarejestrowany: 2009-09-12
Posty: 93

Re: FPS...

Siewcu co Ty masz do tych biednych 16bit'ow??? Ja od zawsze  tak gram i to nie jest zabronione więc o co Ci chodzi??? Już po raz kolejny się tego czepiasz... Po co???

Offline

 

#6 2011-01-25 16:49:55

kamyk z podwawelskiego
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008-06-09
Posty: 1014

Re: FPS...

no na 16bitach jakosc dymu smoka jest gorsza co powoduje ze lepiej przez niego widac a poza ty majron ja tam nie widze zeby sie siewcu czepial po prostu sie pyta dlaczego gra na 16 jak dla mnie to ty bardziej sie czepiasz siewca
+1(hmmm ciekawe czy wyprzedzile mjuz elmera :])

Offline

 

#7 2011-01-25 17:03:02

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

No pomogło trochę teraz mam 75 fps img/smilies/tongue Ale dlaczego musiałem użyć tego programu? Wcześniej bez tego programu wyciągałem 100fps...
Gdy użyje programu to nie mogę zmienić rozdzielczości w grze (nie mam do wyboru rozdziałek), a gra uruchamia się w roz. 800x600, jakimś cudem miałem później do wyboru rozdziałke, ale gdy ją zmieniłem miałem cały czas czarny ekran. img/smilies/hmm

Ostatnio edytowany przez bytomiok (2011-01-25 17:17:58)


cs16szczecin.pl

Offline

 

#8 2011-01-25 17:20:10

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: FPS...

kamyk, ja wohl img/smilies/big_smile
bytomiok, tylko nie próbuj przypadkiem wymuszać 100Hz, bo sobie niezły cyrk zrobisz. Poza tym, po co Ci 100fps ? Spróbuj przeinstalowac sterowniki, może to coś pomoże. Albo pogrzeb w profilu CS'a(katalog steam\steamapps\konto\counter-strike\hl.exe) i pod HL ustaw aplikację(ja w ten sposób ustawiłem wszystkie opcje jakościowe na max).


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#9 2011-01-25 17:26:18

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Reinstalowałem csa i sterowniki img/smilies/hmm
Coś sie spipcyło i znowu 60fps... Masakra... Kiedyś również miałem 60fps i zmieniłem na 100 tylko i wyłącznie poprzez zmiane ustawień w sterownikach. Już nie wiem nawet co zmieniałem img/smilies/big_smile
Może zmienić coś w tych ustawieniach ?
http://i52.tinypic.com/b90ua.jpg


cs16szczecin.pl

Offline

 

#10 2011-01-25 18:29:31

Dziadu
Użytkownik
Skąd: od Taty i Mamy
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 671

Re: FPS...

a po reinstalacji csa zmieniłeś fps_max

innych rzeczy już nie wymyśle wszytko co bym proponował napisali img/smilies/wink

moje ustawienia
rozdziałką na max 1680x1050 (dzika bo monitor 16:10)
w sterach karty wyłaczony vertical sync
w grze OpenGL 32 bity

fpsy sięgają ponad 400 w menu 220 - 350 w grze

Offline

 

#11 2011-01-25 18:48:35

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Dziadu napisał(a):

a po reinstalacji csa zmieniłeś fps_max

tak oraz fps_modem.
Teraz pobrałem nowsze sterowniki, pokombinuje się :]

Ostatnio edytowany przez bytomiok (2011-01-25 18:48:43)


cs16szczecin.pl

Offline

 

#12 2011-01-26 13:02:42

>>MHS<< Criz
Użytkownik
Skąd: SZCZECIN!
Zarejestrowany: 2010-02-20
Posty: 116

Re: FPS...

Bytomiok jaaaacie 16 bitów! BAN! Na Szczecinie luz bo nie ma smołków ale na niektórych serwerach trzeba. Chyba wprowadzim u siebie test na 32 bity:D

Offline

 

#13 2011-01-26 15:47:17

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Już dobra dobra gram na tych32 bitach img/smilies/wink
Reinstalowałem cały system i zainstalowałem cs'a. Teraz w cs'ie nie mam kursora :[ Znaczy się widać go tylko wtedy , gdy poruszam myszką.


cs16szczecin.pl

Offline

 

#14 2011-01-26 16:23:23

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Dobra pomogło zainstalowanie nowszych sterów.
A dziękuje mz dziękuje :]
Pomoże ktoś co tu pozmieniać ?
http://cs16szczecin.p2a.pl/viewtopic.ph … 669#p29669
użyje jeszcze raz ReForce.


cs16szczecin.pl

Offline

 

#15 2011-01-27 18:59:03

[BRO] noorth
Użytkownik
Skąd: Zewsząd
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 1751

Re: FPS...

Wyłącz optymalizację anizotropową i trójliniową.


http://cs16szczecin.pl/rozne/scout.png

[BRO] like BROthers

Offline

 

#16 2011-01-28 11:54:13

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Nic to nie zmieniło.


cs16szczecin.pl

Offline

 

#17 2011-01-28 19:30:54

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: FPS...

Jak się dobiję do kompa to wrzucę Ci screena jak mam poustawiane u siebie(grafika trochę nowsza wersja).


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#18 2011-02-12 21:39:27

Bytomiok
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-29
Posty: 833
Numer STEAM_ID:
broń:
mapa:

Re: FPS...

Dobra uporałem się z problemem
Dzięki za pomoc :]


cs16szczecin.pl

Offline

 

#19 2011-02-12 23:58:08

MateU
Użytkownik
Skąd: Konkretnie, z całej Polski!
Zarejestrowany: 2010-05-19
Posty: 331

Re: FPS...

ja ciągle gram z 60fps, jak wyłącze v-sync mam 75 (monitor ogranicza), ale nie widzę żadnej różnicy, to już są ilości dla ludzkiego oka ledwo wykrywalne...

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo