CS 1.6 Szczecin - 54.38.133.126:27015

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2010-08-16 22:00:40

kamlot
Użytkownik
Skąd: Koszalin
Zarejestrowany: 2008-07-04
Posty: 252
mapa: dziecko dusta

Re: Spadki fps

z tego co wiem to przez CCC nie wyłączysz AA,minimalne ustawienie to 2x.Kiedyś był taki programik chyba ATI Tray Tools może przez niego da rade. Bawiłeś się suwakiem wydajność-jakość?

Na pocieszenie ci powiem, że mam Radeona Asus 5770 i leci juz 2x na gwarancję ( zawiesza aplikacje , system itd itp). A przy HD3850 żadne problemy nie występują)

Ostatnio edytowany przez kamlot (2010-08-16 22:02:51)


http://img.userbars.pl/112/22245.pnghttp://img.userbars.pl/117/23204.pnghttp://img.userbars.pl/125/24848.png

Offline

 

#27 2010-08-16 22:41:56

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Ati Tray Tools też ma od x2 lub zależne od aplikacji... Bawiłem, nic to nie zmienia.

Kupuję x1950 AGP bo na tym grać się nie da, chyba, że macie jakieś propozycje od siebie.


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#28 2010-08-16 22:42:41

MateU
Użytkownik
Skąd: Konkretnie, z całej Polski!
Zarejestrowany: 2010-05-19
Posty: 331

Re: Spadki fps

sory za offtop, ale zastanawiam się nad kupnem nowego sprzętu jeszcze nie wiem czy to będzie laps, czy pucha, jeśli pucha to w grę wchodzi właśnie radek 5770 - jakie masz ogólne wrażenia na jego temat ? (oprócz tych reklamacji)

+ wyłączenia AA da Ci BARDZO niewiele...

Ostatnio edytowany przez MateU (2010-08-16 22:43:20)

Offline

 

#29 2010-08-16 23:16:22

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

Z cena/jakość najlepsze są radeony 3000/4000/5000. Niższe to dno.

Offline

 

#30 2010-08-17 00:10:23

MateU
Użytkownik
Skąd: Konkretnie, z całej Polski!
Zarejestrowany: 2010-05-19
Posty: 331

Re: Spadki fps

nie rozumiem o co Ci chodzi swat i nie dostrzegam logiki, na pewno nikt ci teraz nie kupi radeona z serii 3xxx nie ma to jakiegokolwiek sensu

Offline

 

#31 2010-08-17 01:09:06

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

Doradzam domkowi w jaką karte zainwestować.

Offline

 

#32 2010-08-17 01:24:39

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

ja odradzam ATI - problemy z kompatybilnoscia itd.

od zawsze GEFORCE i nigdy sie nie zawiodlam

a odnosnie doradzenia co do kupna nowej karty - jakie fundusze chcesz przeznaczyc i nowa ?? allegro ??

osobiscie polecam cos ze sredniej polki (GT 9600, GT9800) (mozna je ciekawie krecic img/smilies/big_smile )

ew. pnij sie wyzej i cos z GTX img/smilies/big_smile

obecnie sama mam GF9600 wykreconego mocniej niz standard w GT9800 (swiezo po gwarancji img/smilies/big_smile ) i nie narzekam kompletnie na NIC

Ostatnio edytowany przez Mileczq (2010-08-17 01:25:24)

Offline

 

#33 2010-08-17 01:29:07

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

Geforce są słabsze od Ati dlatego ja polecam Ati a odradzam geforce :>

Offline

 

#34 2010-08-17 01:32:44

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

Ja mam GTS250 i też jakoś nie narzekam.

A Ty SWAT zastanów się 2 razy zanim rzucisz takim tekstem. Jak dla mnie ati wysiada przy gf... I każdemu odradzam ati, bo to szmelc.


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#35 2010-08-17 01:41:23

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

NVidia ma wiele rozwiazan o ktorych Ati moze pomarzyc img/smilies/big_smile

to Nvidia jako pierwsza wprowadzila SLI a ATI zgapilo i niby jakies CrossX

Porownaj 2 modele kart z tej samej polki a sie przekonasz - bierz pod uwage rowniez kompatybilnosc i bezawaryjnosc

ATI to jak Sony Ericsson - napchane wypasow ze az kipi za grosze - jednak cos kosztem czegos img/smilies/big_smile - Ati idzie na ilosc - Nvidia na jakosc

Ale to tylko moje zdanie - choc mialam do czynienia z wieloma kartami tych producentow i NIGDY wiecej juz czegokolwiek od ATI

Tak samo procesory - nie lubie AMD - zawsze partolili - a teraz ATI + AMD = jedna wielka rodzina img/smilies/big_smile

Moze i cos sie u nich poprawilo, ale niesmak pozostaje

Ostatnio edytowany przez Mileczq (2010-08-17 01:42:15)

Offline

 

#36 2010-08-17 04:42:56

kamlot
Użytkownik
Skąd: Koszalin
Zarejestrowany: 2008-07-04
Posty: 252
mapa: dziecko dusta

Re: Spadki fps

jak masz dużo hajsu kup sobie z serii HD 58xx

Ostatnio edytowany przez kamlot (2010-08-17 04:43:40)


http://img.userbars.pl/112/22245.pnghttp://img.userbars.pl/117/23204.pnghttp://img.userbars.pl/125/24848.png

Offline

 

#37 2010-08-17 04:45:38

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

jak masz dużo hajsu to kup gtx480, jak masz mniej hajsu to gtx465. jeśli gra obsługuje teselację to każdy radeon wysiądzie....


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#38 2010-08-17 10:22:44

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

5970 lepszy od gtx480 jest... A drogie  jak diabli.
Amd też jest dobre, od zawsze posiadałem procesor amd + karta graficzna radeon, ponieważ amd ma lepsze osiągi od intela. Intel jest znacznie droższy... A nie powiedziane że z ceną idzie jakość! To jak xkloc360 i ps3
A tutaj porównanie radeona i geforca http://www.youtube.com/watch?v=qsrbHMr31S8 ...
A zapewne ty posiadaczka Intela i geforca będziesz broniła tego sprzętu img/smilies/tongue W pełni cię rozumiem, właśnie robię to samo xP

Ostatnio edytowany przez SWAT jednostka sp. (2010-08-17 10:35:57)

Offline

 

#39 2010-08-17 10:45:17

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

buahahahahahahah, amd było szybsze od intela tylko w porównaniu athlon xp i pentium 4, od kiedy weszło c2d adm siadło i nie ma podejścia. a 5970, dla twojej wiadomości, jest kartą która ma 2 PROCESORY GRAFICZNE, a nie jeden jak gf, więc porówniania sobie możesz w poważanie wsadzić.


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#40 2010-08-17 10:46:05

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

;]

"GTX 480 SC Vs HD 5970 OC "

GTX 480 niepodkrecony vs HD 5970 podkrecony

no tez mi porownanie zrobili img/smilies/big_smile

ponieważ amd ma lepsze osiągi od intela

:] chyba w locie przez okno img/smilies/smile

AMD to slynna "teoretyczna" predkosc jak np wszystkie serie XP co to mialy np. 1,6 GHz a rzekomo mialy pracowac jak Intelowski 2,2 img/smilies/big_smile (Athlon XP 2,2)

Pracowalam dlugi czas na AMD i naprawde - przesiadka na Intelowski odpowiednik nie ma porownania

Zapewne gdybys pracowal na kompie i potrzebowal wydajnosc procka to zauwazylbys roznice - bo przy normalnej pracy i grach - roznicy nie zauwazysz a wszelkie rzekome "zamulenia" i "haczenia" sa spowodowane syfem na kompie lub zla konfiguracja i sterownikami a nie jak to potocznie wszyscy uznaja - malo wydajnym prockiem

Intel - zaden model nie byl wadliwy a niektore modele do dzis zadziwiaja - np. slynne Tualatiny (Celeron, Pentium na S370) - do dzis mam kompa ktorego czasem uzywam do filmow (w kuchni stoi) i stoi On wlasnie na Celeronie Tualatinie 1,3 GHz i powiem Ci szczerze, ze smiga, az milo

AMD - slynna niekompatybilnosc AMD K5, K6 i totalny niewypal K6 III, Durony ktore palily sie, nagrzewaly sie do temp. piekarnika i kruszylo sie jadro, Athlon - to samo co Duron, Athlon XP - to samo co Duron i Athlon + oszustwo na rzekomej predkosci i nazewnictwie co to nie mialo nic wspolnego z rzeczywista predkoscia i rzekomym dorownaniu Intelowskim wypustom

Wiecej ?? img/smilies/smile

I bronie swojego sprzetu ?? Otoz ja pracowalam na AMD i mialam karty ATI - teraz mam Intel + Nvidia + plyta na Intelu i jest o niebo lepiej (polecam brac wszystko od GIGABYTE - solidne wykonanie, przystepna cena i niezawodnosc. Ew. Asus)

Ostatnio edytowany przez Mileczq (2010-08-17 10:50:14)

Offline

 

#41 2010-08-17 14:31:29

MateU
Użytkownik
Skąd: Konkretnie, z całej Polski!
Zarejestrowany: 2010-05-19
Posty: 331

Re: Spadki fps

z samą puchą chciałbym się zmieścić w cenie 3400  dzięki, chyba rozwialiście moje wątpliwości, zawsze polegałem na nvidii/intelu i także miałem nieprzyjemne doświadczenia z radeonem (x600), a co do procków amd - tendencja do wyższych temeratur i ze względu na całą serię "i" zupełnie się nie opłacają; jesli zdecydowałbym się teraz na tą zmianę (bo moment jest dobry, nie zapowiada się narazie żaden "przełomik" typu i7/dx11) to już na pewno biorę coś z intela, a kartę gtx 4xx jak się w cenie zmieszczę, bo widzę, że macie podobne spostrzeżenia; dzięki za rady

Mileczq trafne porównanie z sony ericsonami img/smilies/big_smile

Offline

 

#42 2010-08-17 14:49:40

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

uu -w 3400 sie zmiescisz bez problemu

Powiem krotko

procek: Intel
grafika: Nvidia
plyta: od GIGABYTE'a na Intelku
Naped: Pioneer !!
dysk: WD/Samsung - omijaj Baracudy !! Choc niektore sa dobre, ale jednak cos opinie o nich sa lipne - mnie tez jeden zawiodl w nieodpowiednim momencie

Ostatnio edytowany przez Mileczq (2010-08-17 14:50:01)

Offline

 

#43 2010-08-17 20:44:10

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Rozpędziliście się img/smilies/wink Mój komputer ma 6 lat i posiadam złącze AGP ;p Na AGP Geforce ssie... Zamierzam kupić najmocniejszą kartę na AGP to jest x1950, którego zresztą już miałem w wersji Pro, a który to padł...

Gdy kupowałem komputer AMD i ATI były wyraźnie lepsze od Intela i NVIDII, jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że obecnie jest dokładnie odwrotnie i nowy sprzęt to na pewno będzie Intel + Geforce. Szpece z Ati sterownika napisać nie potrafią... Panel ustawień CCC to porażka - nie mam go w ogóle...


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#44 2010-08-17 20:48:48

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

Jeszcze jedno: Żeby mieć najlepsze procesorki od intelka (core i7) wymagana jest droga płyta główna i drogi choć wydajny Ram DDR3, zaś na AMD 4 rdzenie nie są takie drogie. Z tym przegrzewaniem się athlonów to przesadziłaś xP Sam pracowałem na athlonie 2000+ przez 5 lat i wcale się nie przegrzewała... Zaś do radeonów : Mają raczej mniejszy pobór mocy od Geforców.

Offline

 

#45 2010-08-17 21:02:52

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

Ta, tylko mówisz o technologii sprzed 10 lat...
Dysk polecam WD 1TB 64MB - mam, daje radę, a w prolinie kosztuje jakieś 260zł img/smilies/wink po krótce to co mam:
-Pentium Dual Core E6300
-mobo Asus P5QL PRO
-ram 4GB Patriota
-grafa Gainward GTS250 green edition
-napęd liteon sata
-zasiłka bequiet l7 530w
-buda xigmatek asgaard(odradzam)
Kosztował w styczniu 2100zł i jakoś nie narzekam... A podobno na ati i amd miałbym milion razy lepszą konfigurację...


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#46 2010-08-18 22:00:45

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

Offline

 

#47 2010-08-18 23:14:01

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

Co za typ.. Masz jakieś problemy ze sobą, że uparcie chcesz udowodnić, że AMD jest lepsze ? AMD to syf i to się nie zmieni, a Intel od kilku lat blokuje podkręcanie... AMD się podkręcało tylko za czasów Athlona XP i to też się nie zmieni...


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#48 2010-08-19 10:44:41

MateU
Użytkownik
Skąd: Konkretnie, z całej Polski!
Zarejestrowany: 2010-05-19
Posty: 331

Re: Spadki fps

rozumiem jeszcze kupić radeona, osiągi i dx 11 może przyciągać, ale kupno amd w tym momencie nie ma najmniejszego sensu swat i nie ma sie co kłócić ;
intel ze swoim i3 i5 i7 praktycznie zniszczył amd

Ostatnio edytowany przez MateU (2010-08-19 10:45:50)

Offline

 

#49 2010-08-19 12:06:38

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

A phenomy zniszczyły i3 i i5 :>

Offline

 

#50 2010-08-19 12:31:06

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

Phenomy za przeproszeniem się zesrały co najwyżej.


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo