CS 1.6 Szczecin - 54.38.133.126:27015

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2010-06-13 17:19:51

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Spadki fps

Witam,

Czy po za zmianą na serwerze amx bans na wersję 6.0 zaszły jeszcze jakieś inne? Od pewnego czasu gdy coś zaczyna się dziać klatki spadają ze 100 do 50-60, np. wychodzę zza ściany i klatki lecą w dół. System mam sprawny, specjalnie w tym celu robiłem format cimg/smilies/hmm Nie gram w nic innego, więc ciężko powiedzieć jak jest gdzie indziej. Mam na komputerze jeszcze Torchlighta, i tam jest raczej ok - nie grałem dłużej.

Zaznaczyć muszę, iż na pehu takie spadki nie występują.

PS Niby stara gra, a wymaga na prawdę dobrego komputera. Zdaje sobie sprawę, że mój nie jest sprinterem, ale do takiego kanciaka powinien teoretycznie wystarczyć...

Przypominam: Athlon 64 3000+, Abit AV8, 1.5GB RAM Geil i Kingston, Asus Radeon Ah3650, Creative Audigy 2 Value, Chieftec 360W, Nec 22'


Dzięki i pozdro


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#2 2010-06-13 17:25:18

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Spadki fps

Na większości map tak masz?

Offline

 

#3 2010-06-13 17:49:15

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

zmien ustawienie z OGL na D3D lub odwrotnie

mozesz rowniez ustawic FPS_max na 50

wylacz synchronizacje pionowa w ust. kart graf.

sprobuj zainstalowac najnowsze stery do grafy - pobaw sie rowniez w opcjach i utworz profil dla hl.exe w ktorym ustaw filtrowania, buforowanie itd na najnizszy poziom

Jak nie pomoze - pisz

Offline

 

#4 2010-06-13 20:18:03

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Mam na większości map.

Nie pomogło img/smilies/wink


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#5 2010-06-13 20:48:44

[BRO] noorth
Użytkownik
Skąd: Zewsząd
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 1751

Re: Spadki fps

Ja mam to samo ale znalazłem sposób - kupie sobie zajebistego kompa... już niebawem img/smilies/smile


http://cs16szczecin.pl/rozne/scout.png

[BRO] like BROthers

Offline

 

#6 2010-06-13 20:57:25

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Myślałem o tym... Do wszystkiego oprócz tej ultra nowoczesnej gry komp mi wystarcza... Najśmieszniejsze, że do kantera także wystarczał, wraz ze zmianami na serwerze przestał img/smilies/hmm

Odnośnie tematu: bywa tak, że patrze się na jakąś większą przestrzeń i jest 100fps, nagle jeb i 60fps i tak już trzyma.


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#7 2010-06-13 21:56:19

kamyk z podwawelskiego
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008-06-09
Posty: 1014

Re: Spadki fps

noorth to jak bedziesz kupowal to mi tez mozesz zafundowac moze jakis rabat dostaniesz img/smilies/big_smile

Offline

 

#8 2010-06-13 22:29:47

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Grałem teraz na nonsteam i jakby trochę lepiej było.


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#9 2010-06-14 07:29:01

Proximus PL
Użytkownik
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Zarejestrowany: 2007-08-30
Posty: 3046
Numer STEAM_ID: STEAM_VALVE_VIP
broń: m3‮
mapa: fun aim surf etc. :]
Serwis

Re: Spadki fps

Bo steam żre img/smilies/wink a na new game też tak masz czy tylko tu na serwie?

Offline

 

#10 2010-06-14 12:07:25

Stalin[ZSRR]
комуч
Skąd: Nowogard
Zarejestrowany: 2007-09-19
Posty: 2433
broń: nóż
mapa: de_office_rats

Re: Spadki fps

a na jakiej grasz rozdzielczości?

ja mam kompa z 2005 roku ale na 800x600 jest 10 razy bardziej stabilnie niż na 1024x786
Chociaż pewnie nie w tym rzecz skoro problemy się pojawiły a rozdzielczości nie zmieniałeś

1440x900 i w górę nawet nie mogę ostawić więc w sumie to tylko przypuszczenia ;P

Ostatnio edytowany przez Stalin[ZSRR] (2010-06-14 12:08:04)

Offline

 

#11 2010-06-14 12:52:44

ECO
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-05-23
Posty: 54

Re: Spadki fps

Możliwe, że winą za spadek fps jest procesor. Jedynym rozwiazaniem jest podkrecenie procka lub cfg na fps. Lub wymienienie procka z mniejsza iloscia rdzeni a wiekszym taktowaniem.

Offline

 

#12 2010-06-14 14:28:07

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

ECO, pier......niczysz głupoty. Co ma proc wspólnego z tym, że czasem haczą modele ? Z resztą nikt o zdrowych zmysłach nie kupi proca z mniejszą ilością rdzeni bo to bezsens.

PS. Mi na Athlonie 1.2GHz wszystko chodziło tak jak trzeba...

Ostatnio edytowany przez siewcu (2010-06-15 09:47:23)


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#13 2010-06-14 16:27:50

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Na new game mam 100 fps, ale tam się nic nie dzieje... Jest tak tylko na serwerze (nie każdym).

Gram 1024x768,  grałem kiedyś 1280x960, 1680x1050, 800x600 i nie specjalnie miało to wpływ na fpsy.

Proca mam jednordzeniowego, podkręcony jest z 3000+ na 3500+ tj. z 1,8 GHz na 2,25 Ghz = 25%, mam identyczny proc na półce (rdzeń Venice, obecny Winchester) - podmieniałem je kiedyś kilkukrotnie i nie zauważyłem różnic.


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#14 2010-06-14 16:47:40

Gawler
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-09-25
Posty: 213

Re: Spadki fps

Ja mam taki sam problem. Spadki fps. Czasem zależy to od mapy - które czasem nieźle są fpsożerne. Gdy odpalę STEAM'a nie ma mowy o normalnej grze - super mało fps. Na NS'ie jest już optymalniej. Ale tak jak wspomniał domek. Są skoki fps. Raczej nie jest to wina samego configu ani sprzętu. Wcześniej (tj. około 2 miechów) miałem na XP przeważnie 90-100 fps na większości map. Teraz wszystko się waha. Raz 100, raz 60. Być może coś od strony serwera zmieniło się od tego czasu. Dodam, iż mój sprzęt jest o wiele słabszy od tego, który posiada domek.

Offline

 

#15 2010-06-14 17:07:45

Mileczq
Użytkownik
Zarejestrowany: 2009-04-11
Posty: 675
Serwis  
Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

sprawdz temp. karty graf. (program np. RIVATUNER lub jakis Sysinfo (Everest)

Mozliwe, ze sie mocno grzeje a tym samym jest obnzana wydajnosc

Ponadto mozesz zamontowac sobie do CSa nieruchome modele (nie wiem,czy admini nie maja nic przeciwko) i wylaczyc efekty pogodowe itd. img/smilies/smile

Offline

 

#16 2010-06-14 19:17:35

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Temperatura karty jest ok. Nielegalne rozwiązania mnie nie interesują. Żadne wyłączanie pogody, 16bit, inne modele postaci itp. mam modele z non steam (legalne) i to jest koniec.

Ostatnio edytowany przez domek (2010-06-14 19:19:12)


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#17 2010-06-14 20:59:37

Gawler
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-09-25
Posty: 213

Re: Spadki fps

Łapcie raporcik z Everesta. Może Wam w czymś pomoże (niektóre informacje zmieniłem na XXXX)

http://www.speedyshare.com/files/229592 … gawler.htm

Offline

 

#18 2010-06-15 09:43:10

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

Wszystko ok Gawler.
Ja na swoim starym kompie(Athlon XP 1700+ śmigający na 1.2GHz, 512MB RAM, GF4MX440) dawałem radę z graniem, a zwiechy pojawiały się dopiero przy SG - poza tym gra była w miarę płynna(steam/ns), ale niestety o CS:S mogłem pomarzyć img/smilies/big_smile Teraz i na PC (PDCE6300, 4G RAM, Win7) i laptopie(T2400 1,83x2, 1G RAM, XP) wszystko chodzi płynnie. Problem jest w samej grze, i może w interpie(parametr interp, nie ex_interp)...

Ostatnio edytowany przez siewcu (2010-06-15 09:43:30)


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#19 2010-06-15 10:45:41

Gawler
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-09-25
Posty: 213

Re: Spadki fps

Tak zapytam z ciekawości odnośnie Win7. Nie masz problemów z pingiem? Gdy miałem na moim sprzęcie Sevena miałem problemy z pingiem - tylko w csie :d
Być może problem i tkwi w configu. Dzisiaj przywrócę standardowy i zobaczę co się będzie dalej działo

Offline

 

#20 2010-06-15 13:35:05

siewcu
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007-03-23
Posty: 577

Re: Spadki fps

Nie, nie mam problemów z pingiem. Jedyne co to choke, ale mam zawsze gg czy jakieś inne aplikacje korzystające z neta odpalone w tle...


http://www.foobar2000.org/button.png
http://badges.steamprofile.com/profile/extended/steam/76561197975987036.png
You've got to ride to live, live to ride, feel the flames burn inside, and though you know, you ride to hide, you ride to live to ride...

Offline

 

#21 2010-06-15 15:46:21

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Włączyłem z ciekawości Sourca i osiągałem 65-200 fps, zależy czy wew/zew budynków


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#22 2010-07-06 23:32:21

SWAT jednostka sp.
Użytkownik
Zarejestrowany: 2010-07-05
Posty: 175

Re: Spadki fps

Mam ten sam a nawet gorszy problem :<
Procek Intel Pentium 4 3.0 Ghz.
Karta graficzna zintegrowana :<
2 GB ramu

Tylko że nie mam spadków ... Cały czas trzyma 30 fps :< Płynność pod kotem... Według mnie powinno iść 100 i koniec. Fps_max na 100 jest ustawione, bardzo często włączam developer 1 to pomaga i poprawia się o 5 fps xD

Ostatnio edytowany przez SWAT jednostka sp. (2010-07-06 23:34:15)

Offline

 

#23 2010-08-16 18:03:25

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

Jak wymusić na karcie graficznej (przypominam Radeon), a konkretnie na OpenGl wyłączenie AA i AF? W sterownikach oraz programach można ustawić zależne od aplikacji lub x2 x4 itd. Chciałbym wymusić wyłączenie Anti Aliasingu na stałe już z poziomu sterowników.


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

#24 2010-08-16 19:40:42

qwerty
Użytkownik
Skąd: Koszalin
Zarejestrowany: 2008-03-27
Posty: 221
broń: m4a1
mapa: de_dust2
Serwis

Re: Spadki fps

domek napisał(a):

Jak wymusić na karcie graficznej (przypominam Radeon), a konkretnie na OpenGl wyłączenie AA i AF? W sterownikach oraz programach można ustawić zależne od aplikacji lub x2 x4 itd. Chciałbym wymusić wyłączenie Anti Aliasingu na stałe już z poziomu sterowników.

pytaj Kamlota on ma radeona, jestem zbyt leniwy aby przejść się do sąsiedniego pokoju img/smilies/smile


http://g.bf3stats.com/pc/offi_bf3stat_1/sledziu88.png
http://g.bfbcs.com/26782/pc_SL3DZIU.png

Offline

 

#25 2010-08-16 21:15:52

domek
Użytkownik
Skąd: Stont
Zarejestrowany: 2008-07-02
Posty: 238

Ostrzeżenia: 1

Re: Spadki fps

qwerty napisał(a):

pytaj Kamlota on ma radeona, jestem zbyt leniwy aby przejść się do sąsiedniego pokoju img/smilies/smile

Też mam Radeona i z mojego stanu wiedzy wynika, że nie da się tego zrobić normalnym sposobem.

Postaram się dorwać ogara i przepytać Go dokładnie ;d


Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę...

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo